10.1.2015

Erilainen tiikerikakku

Leipominen on yksi sellainen juttu, joka antaa vastapainoa kaikelle arkiselle kiireelle ja stressille. Tämän työviikon jälkeen en taas muistanutkaan, että juurihan sitä oli joulu ja pitkähkö vapaa. Rasittavan työviikon takia sainkin idean leipoa jotain, jotta saisin työasiat pois mielestäni.

Kaapissa on pussi ruusunmarjajauhetta. Voisikohan sitä hyödyntää jotenkin? Googletan ruusunmarjauheen ja reseptin. Pirtelöitä, smoothieita, kiisseliä. Eikö kukaan ole hyödyntänyt ainetta leivonnassa vai eikö sitä voi tunkea taikinan sekaan? Päätän testata asian tekemällä tiikerikakun ruusunmarjajauheella tai siis korvaan kaakaojauheen ruusunmarjajauheella. Sopisikohan kaneli mausteeksi? Testing testing.

Erilainen tiikerikakku

4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl voita tai leivontamargariinia sulatettuna
3 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1-1½ dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
3 rkl ruusunmarjajauhetta

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Tällä välin voit lukea vaikka kesken jäänyttä dekkaria.

Laita uuni kuumenemaan 175–180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää muna-sokerivaahtoon rasva. Tämän jälkeen sekoita jauhoja ja maitoa vuorotellen taikinaan.

Jaa taikina kahteen osaan. Mausta 2/3 taikinasta vaniljasokerilla ja loppuosa kanelilla ja ruusunmarjajauheella.

Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan ensin osa vaniljasokerilla maustetusta taikinasta. Tämän jälkeen kaada vuokaan kanelilla ja ruusunmarjajauheella maustettu taikina. Lopuksi kaada vuokaan loppu vaniljasokerilla maustettu taikina.

Paista kakkua noin 50–60 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä.




Moni kakku päältä kaunis, mutta ei menneet raidat ihan kuin Strömsössä.




Ajattelinkin, että ruusunmarjajauheella maustettu taikinaosuus oli paljon paksumpaa kuin vaniljasokerilla maustettu taikina. Seuraavalla kerralla täytyy ehkä laittaa ruusunmarjajauheella maustettuun osuuteen enemmän maitoa, jotta molempien taikinoiden koostumus olisi suhteellisen samanlaista ja raidat pysyisivät kuosissaan. Joka tapauksessa aivan taivaallisen hyvää kakkua. Jopa mies, joka täällä asuu, söi kakkua hyvällä mielihalulla, vaikka kuulemma tiikerikakun raita olikin kumman vaalea. Taidan jättää kertomatta, että kakussa on ruusunmarjajauhetta, koska mies ei kuulemma siitä pidä.

PS. Ideakeittiöltä löytyy mukava ruokasivusto. Käy kurkkaamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti