18.10.2014

Myllyn Paras: Voitaikinatasku

Pääsin mukaan Hopottajien Myllyn Paras Voitaikinatasku –kampanjaan. Tämä tarkoittaa sitä, että olen päässyt testaamaan Hopottajien kautta Myllyn Parhaan Voitaikinataskuja. Hopottajana pääsen testaamaan erilaisia tuotteita ja kertomaan niistä rehellisen mielipiteeni. Lisätietoa Hopottajista löydät täältä.

Postin mukana saapui viikolla kirje, joka sisälsi vitosen setelin ja ohjeistuksen käydä ostamassa Voitaikinataskuja. Parhaiten tuotteita löytyy Citymarketeista ja K-supermarketeista, joten painelin perjantaina työpäivän jälkeen Citymarkettiin, vaikka en siellä normaalisti asioikaan. Ilmeisesti oli ollut joku toinenkin hopottaja liikkeellä, koska Myllyn Paras Voitaikinatasku –pakkauksia oli jäljellä enää neljä kappaletta. Yksi paketti ostoskoriin ja kassalle. Hintaa paketilla oli muistaakseni 3,07 euroa.




Perjantai-illalla pähkäilin, tekisinkö paketin kymmenestä voitaikinataskusta makeita vai suolaisia versioita. Lauantaiaamulla asia ratkesi, kun pohdittiin, mitä tänään syötäisiin. Keksin, että ostan jauhelihaa ja väsään voitaikinataskuihin ruokaisan täytteen. Tällä tavoin tuli lauantain ruokaongelma selätettyä.

Mitä sitten sainkaan aikaiseksi? Nimesin voitaikinataskutekeleeni Kilpikonnataskuiksi, koska lopputulos oli kilpikonnamainen.

Kilpikonnataskut

1 pkt Myllyn Paras Voitaikinataskuja
1 kananmuna voiteluun
juustoraastetta

Täyte:
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk/200 g oliiviöljy-tomaatti tuorejuustoa (voi kokeilla mitä tahansa makua)
mausteita oman maun mukaan (Mannilaisen mausteina paprikajauhe, rouhittu mustapippuri ja suola)

Koristeluun:
cocktailkurkkuja
miniluumutomaatteja

Laita uuni kuumenemaan 225 asteen. Levitä jäiset voitaikinataskut pellille leivinpaperin päälle sulamaan siksi aikaa, kun uuni lämpenee.




Voitele voitaikinataskut ennen uuniin laittamista kananmunalla. Ripottele taskujen päälle juustoraaste. Meillä sattui olemaan jääkaapissa Salaneuvos goudaa, jota raastelin raasteeksi, mutta tähän käy mikä tahansa juusto, mistä sattuu pitämään.




Paista voitaikinataskuja uunin toiseksi alimmalla tasolla 15 minuuttia tai kunnes taskut ovat kauniin värisiä. Pakkauksen ohjearvo paistolle on 15-20 minuuttia, mutta ainakin meidän uunissa tämä olisi ollut aivan liian pitkä paistoaika.

Taskujen paistuessa uunissa, silppua sipuli ja pilko valkosipulinkynnet. Voit myös murskata valkosipulinkynnet puristimella, kuten minä tein, koska en ole ammattikokki. Koska olet päässyt vauhtiin pilkkomisessa, puolita saman tien cocktailkurkut ja miniluumutomaatit pituussuunnassa puoliksi.

Ota paistuneet taskut uunista.




Ruskista jauheliha ja sipulisilppu. Mausta valkosipulimurskalla ja haluamillasi mausteilla. Itse käytin perinteistä paprikajauhetta, mustapippurirouhetta ja suolaa. Näin jälkikäteen ajatellen olisi kannattanut laittaa jotain voimakkaampaa maustetta antamaan hieman potkua.

Sekoita jauhelihan joukkoon tuorejuusto. Avaa voitaikinataskut varovasti ja lisää jauhelihatäyte väliin. Koristele coctailkurkuilla ja miniluumutomaateilla. Näistä tekemistäni versioista tuli siis kilpikonnataskuja.




Mies, joka täällä asuu, sanoi, että täytteessä olisi pitänyt olla jalapeñoja antamaan hieman vastakaikua voitaikinan maulle. Voitaikina itsessäänhän on aika mauton, joten jäin miettimään sellaista vaihtoehtoa, että olisin laittanut juustoraasteen päälle jotain yrttimaustetta. Kilpikonnataskujen maku parani ehdottomasti, kun taskut olivat kunnolla jäähtyneet ja maustuneet. Makeaan versioon kannattaa laittaa joko raesokeria ennen paistoa tai hunnuttaa leivonnaiset täyttämisen jälkeen tomusokerilla.

Myllyn Paras Voileipätaskut olivat helppo valmistaa. Taskut todellakin avautuivat helposti paistamisen jälkeen, vaikka sitä hieman epäilin. Taikina oli mielestäni laadukasta, kuten Myllyn Parhaan tuotteissa yleensä on. Maku oli hyvin perinteinen voitaikinamainen. Itse olisin ehkä kallistunut tekemään taskuista makeita leivonnaisia, jos en olisi keksinyt ideaa lauantairuoasta. Seuraavan kerran, kun tuotetta ostan, teen jonkin ihanan makean version. Laskin, että yhden täyttämättömän voitaikinataskun energia-arvo on 170 kcal eli eiväthän nämä mitään laihduttajien unelmia ole.

Mielestäni Myllyn Paras Voitaikinataskut ovat ihan kiva uusi lisäys valmistaikinamarkkinoille. Voitaikinataskujen täytemaailmassa on vain mielikuvitus rajana. Ja onhan se kiva joskus syödä hieman erimallista voitaikinaleivonnaista kuin perinteistä pasteijaa tai tähtitorttua.

Mitä mieltä itse olet? Onko tuote turhake vai tarpeellinen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti